I Sydostasien ligger Thailand, ett land med vita sandstränder och färgglada korallrev. Dykningsmöjligheterna är oändliga med rev, vrak, väggar, grottor, tunnlar, torn och öppna hav. thailandDykplatserna är som en färgpalett med alla olika fiskar, kräftdjur och växter som kan ses i reven. Från Huvudstaden Bangkok kan du ta en dagstur till Pattaya för att dyka. Vill du åka längre så är det lätt att ordna. Hör med ditt hotell eller en lokal resebyrå vad de har att erbjuda.

  • Pattaya är ett bra resmål för de som gillar vrakdykning. Det var en liten fiskeby som nu har utvecklats och har alla bekvämligheter du kan tänka dig.
  • Khao Lak är välbesökt av barnfamiljer och dykare. Det är en pittoresk region med vita sandstränder och bra vatten för dyk. Richelieu Rock och Koh Bon är ett kärt tillhål för valhajar och föredrar du mindre djur kan du söka dig till Boonsung Wreck.
  • Ko Samui är den näst största ön i Thailand och har ett varierat undervattensliv med färgglada rev, grottor och tunnlar.
  • Koh Chang (Elefantön) är en typisk tropisk ö med vita sandstränder och är ett bra ställe att varva ner på. Havet erbuder bra vrakdykning och ett intressant marint liv.
  • Koh Lanta är en populär dykdestination. Det finns gott om valhajar, leopardhajar, vrak och revfiskar. Om du vill kombinera actionfyllda dyk med lugna avkopplande dagar är Koh Lanta ett idealiskt resmål.
  • Krabi erbjuder ett varierat utbud av marint liv tillsammans med ett överflöd av friska, livfulla korallrev. Bida Nok är välkänt för sina ormar och sköldpaddor. Ao Nangs lokala öar erbjuder olika sorters dyk med grottor, sluttningar, väggar och tunnlar att simma igenom.
  • Koh Lipe ligger nära den malaysiska gränsen och är ett hem åt unika marina arter. Höjdpunkterna är tre sköldpaddsarter, delfiner, valhajar och djävulsrockor. Taratao Nationalpark omfattar trettio tropiska öar och ändligt varierade dykplatser.
  • Koh Phangan är en av Thailands livligaste dykdestinationer med Hin Bai som uppskattas för sina valhajar och fantastisk undervattens topografi. Angthong Marine Park tillhandahåller 42 kalkstensöar med ett otroligt utbud av marin bio-mångfald med färgglada undervattensrev och några av de hälsosammaste korllerna i området.
  • Koh Phi Phi är omgiven av torn, avskilda vikar, klarblått vatten och underbara stränder. Det har pittoreska rev, friska koralrev och ett exotiskt undervattensliv.

havsköldpaddaThailands har ett varmt och fuktigt klimat året om. Från maj till september är det monsunregn som gör det extra vått. Under november fram till mars torkar det ut. Lufttemperaturen ligger mellan 30-35°C. Dykning lämpar sig året runt, Thailandsviken rekommenderas under maj till september och från oktober til april är det Andamansjön som erbjuder den bästa dykningen. Sikten under vattnet är i allmänhet bra över hela landet med ca 30-100 meter. Vattentemperaturen rör sig omkring 28-30°C årets alla månader. För att dyka är det rekommenderat att du är PADI-certifierad. Det finns flera PADI-kurser du kan ta för att få ut det mesta av dykningen.

P.g.a. naturkatastrofer som drabbar områdena ska du alltid kolla upp det aktuella läget för just din destination innan du bokar en resa dit och kolla en gång till precis innan utresan.